Czy możemy przedawkować zdrowe produkty?
Jesteśmy z reguły niezwykle ufni. Stąd też jeśli na opakowania zauważymy nazwę light to od razu uważamy, że mamy do czynienia ze zdrowymi produktami i od razu pakujemy je do naszego sklepowe koszyka. Niestety nie zawsze jest to prawdą. Dlatego cały czas musimy być baczni w naszym zdrowym podejściu do jedzenia. A co z grzybami leczniczymi? Czy możemy je przedawkować? Coraz częściej możemy się bowiem natknąć w sklepikach ze zdrową żywnością na chaga grzyb i wiele innych. Patrząc na ich zalety nie chcemy stosować się to zaleceń w ich stosowaniu.
Przede wszystkim należy zacząć od tego, że nie da się ich przedawkować. Czy warto jednak stosować większe ich dawki? Otóż nie zawsze wtedy ich moc może być większa. Wręcz przeciwnie. Im więcej będziemy spożywać grzybów leczniczych, tym ich moc będzie mniejsza. Dlatego mimo wszystko poleca się zażywanie zdrowych dawek, które są odgórnie już narzucane. One z pewnością pomogą nam w skutecznej walce z bólem czy innymi chorobami. Zwiększenie dawki nie spowoduje, że grzyby będą skuteczniejsze w działaniu. Dlatego cały czas pamiętajmy o umiarkowaniu, nawet w przypadku zdrowej żywności.
Najnowsze komentarze